KategooriadBrändidSeeriad

Jalgrattahoidjad julgustavad rattaga liikuma, hoolitsedes seeläbi meie tervise eest

Iga aasta investeeritakse autodele mõeldes parklatesse ja parkimismajadesse miljoneid, samas jäävad jalgrattahoidjad tihti tähelepanuta. Rattaga liikumine on aasta aastalt vaikselt suurenemas, kuid peamiseks murekohaks on siiski jäänud võimalus ratast hoiustada. Seda eriti inimestel, kes sooviks ratast kasutada tööl käimiseks.

Igapäevased probleemid

Kui kaunil suvepäeval valida, kas astuda umbsesse bussi või hüpata ratta selga ja tööle sõites ilma nautida, siis tundub valik iseenesestmõistetav. Tihtipeale otsustatakse siiski esimese valiku kasuks. Seda just põhjusel, et töökohta jõudes pole võimalik rattaga midagi ette võtta. Südikamad veavad rattad treppidest üles ja hoiavad neid kontorites, kuid ka see võimalus paljudel puudub.

Lahendusi tegelikult jagub

Rattaparkla või turvaliste hoidjate olemasolu kõrvaldab selle probleemi. Keskmiselt mahub ühe auto parkimisalale vähemalt kuus ratast. Võimalusi rattaparklate loomiseks on seejuures väga palju erinevaid. Kuuele inimese rattale parkimiskoha loomine on ka palju soodsam kui seda on kuuele autole parkimisvõimaluste arendamine.

Äriliselt kasulik

Rattahoidjatesse investeerimine pole aga mitte ainult soodsam vaid võib ka äritulemusi parandada, nii töökuse kui ka klientide suunas vaadates. Torontos läbi viidud uuring leidis, et kliendid, kes kohalikke poode ja kohvikuid külastades transpordivahendina ratast kasutasid, kulutasid kohapeal rohkem raha, kui need, kes autoga saabusid. Lisaks on rattaga liikuvad inimesed palju tervemad. See aga tõstab oluliselt inimeste töökust ja vähendab haiguspäevi.

Tervisele kasulik

Glasgow ülikooli teadlased jälgisid viie aasta jooksul rohkem kui 250 000 inimese töölkäimise harjumusi. Osalised jagati viide erinevasse gruppi –

mitteaktiivsed ehk need, kes käisid tööl auto või ühistranspordiga, jalutajad, ratturid ning jalutajad ja ratturid, kes vahel ka mootorsõidukeid kasutasid. Igas kategoorias jälgiti tähelepanelikult inimeste tervist ja neid tabanud erinevaid haigusi. Tulemused näitasid selgelt, et ratturitel on 46% väiksem südameprobleemide ning üllataval kombel ka 45% väiksem vähki haigestumise risk. Inimesed, kes kasutasid koos rattasõiduga vahel ka autot või bussi, näitasid samuti väga häid tulemusi. Uuringu tulemused näitasid, et vähki haigestumise tõenäosus vähenes 36%.

Hea jalgrattahoidja on turvaline ja sobib keskkonda

Tehes valikut, milline rataste parkimislahendus linnaruumi või ettevõtte juurde valida, on tähtis silmas pidada, milline on kinnitussüsteem. Kõige turvalisemad on hoidjad, mille külge saab mugavalt lukustada jalgratta raami. Tänase päevani on väga populaarsed eramajades, büroodes ja suletud ruumides esiratta kinnitusvõimalusega jalgrattahoidjaid, mis paraku küll tihtipeale ei ole kõige turvalisemad avalikus ruumis ning võivad olla varastele lihtsaks sihtmärgiks. Ja korra varguse ohvriks sattunud inimene, enam sinna oma ratast ei pargi. Seetõttu on äärmiselt oluline hinnata objekti või ruumi iseärasust ning teha jalgrattahoidjat valides õige valik. Kui turvalisus on tagatud, peab järgmisena kindlasti tagama parkla sobivuse keskkonda.

Dambise valikust leiad palju erinevate stiilidega, katusega ja ilma, seinale ning maapinnale kinnitatavaid rattahoidjaid ja parklaid. Tutvu valikuga ning leiame koos sinu projektiga sobiva lahenduse.

Rohkem uudiseid