KategooriadBrändidSeeriad

Keskkonnasäästlik linnamööbel

Aeg-ajalt tuntakse huvi, kas meil on ka keskkonnasäästlikke lahendusi linnamööbli jaoks. Muidugi on! Anname ülevaate erinevatest toodetest, mis on toodetud taaskasutatud materjalidest.

Oleme loonud eraldi kategooria „Keskkonnasäästlik linnamööbel“, et lihtsustada toodete leidmist meie kodulehel. Lisaks võid leida vastavad tooted ka meie ökomärgise abil: loodussäästlik toode.

Dambis Rebnew

Dambis REBNEW on meie keskkonnasäästlik tootesari, mis on 100% hooldusvaba ja äärmiselt vastupidav erinevatele keskkonnatingimustele.

REBNEW on valmistatud 100% ringlussevõetud polümeerist, mis on omakorda ka taaskasutatav ja saadud kasutatud plasti selektiivkogumisest. REBNEW materjalist valmistatud tooted on ökoloogilised, kuna vähendavad prügilatesse ladestatava prügi kogust, andes kasutatud pakenditele uue elu ja hoides ära keskkonna reostumise.

Plaadid on hooldusvabad ja 20-aastase garantiiga*.

Dambise REBNEW tootevalikusse kuuluvad järgnevad tooted:

REBNEW – ringlussevõetud plasti eelised

Jätkusuutlik ja hooldusvaba

  • Ringlussevõetud materjal. 100% taaskasutatav.
  • Hooldusvaba materjal, vajab vaid puhastamist. See jääb aastateks püsima.

Ilmastikukindel ja vastupidav sooladele.

  • Ei lagune.
  • Ei murene.
  • Ei ima niiskust.
  • Ei tuhmu.
  • UV-kindel.

Vastupidav vandalismile

  • Vastupidav grafiti ja muude värvide suhtes.
  • Puhastatav kemikaalide abil.
  • Vastupidav õli ja nõrkade hapete suhtes.

Loe lähemalt Rebnew tootelehelt!

REBNEW taaskasutatud plastmaterjali tootmine

Plaadid on valmistatud kodumajapidamises tekkivatest plastijäätmetest ning koosnevad peamiselt suure ja madala tihedusega polüetüleenist, samuti polüpropüleenist, polüstüreenist ja tereftalaatpolüetüleenist.

Tooraine, mida kasutame REBNEW-plaatide tootmiseks, pärineb EUCERTPLASTi sertifitseeritud jäätmekäitlejalt, kellel on ISO 14001 käitlemissertifikaat ja ISO 50001 energiajuhtimissertifikaat, ning ökomärgis Sinine Ingel (Blue Angel).

Kriimustuste parandamine

Dambis REBNEW ringlussevõetud plast on tumeda ookritooniga materjal, mis on värvitud massina. See, koos ebaühtlase pinnaviimistlusega, muudab plaadi ülimalt vastupidavaks, kuna varjab suurepäraselt võimalikest vandalismiaktidest tulenevaid kriimustusi. Sellegipoolest, kui tekib soov kriimustusi parandada ja plaadi pinnale värske ilme anda, on seda võimalik teha, järgides alloleva video juhiseid.

Valikuline: graveeringud

Dambis REBNEW ringlussevõetud plastplaate saab isikustada kohalike omavalitsuste ja ettevõtete logode eksklusiivsete graveeringutega. See valik on saadaval tellimuste puhul, kus minimaalne plaatide arv on 150 tk, mis võrdub näiteks 25 CITIZEN ECO pingiga.

Vastupidavus kliimateguritele

Materjali vastupidavust kliimateguritele suhtes on kontrollitud standardite EN 131-2 ja EN ISO 4892-2 kohaselt tehtud katsetega, mille käigus on testitud muutusi värvis ja mehaanilistes omadustes (elastsus, tõmbetugevus ja pikenemine), proovide vastupidavust ultraviolettkiirgusele ja kliimateguritest tulenevat kulumist. Tulemused näitavad, et materjali võib pidada vastupidavaks UV-kiirgusele ja teistele keskkonnateguritele.

Metallide ristsaaste

Plaatide valmistamisel kasutatavad pigmendid ei sisalda pliid, niklit, kaadmiumi, kuuevalentset kroomi ega elavhõbedat. Testidega, mis on läbi viidud vastavalt standardile EN 71-3, on tõestatud, et materjal sobib ka laste mänguväljakutes kasutamiseks.

* Garantii ei hõlma väärkasutust ega vandalismi. *

Loe lähemalt Rebnew tootelehelt!

Rohkem uudiseid