KategooriadBrändidSeeriad

Dambis – 20 aastat pühendunud pereäri!

Dambis – see on kvaliteetne ja kaunis linnamööbel: kõik see, mis teeb meie igapäevase viibimise avalikus ruumis ilusamaks ja mugavamaks.

 

 

Kui Dambis Eesti OÜ aastal 1998 tegutsemist alustas, tundus tulevik pigem helge. Esimesed töövõidud tulid kiiresti ning isegi ajakirjanduse lipulaev Eesti Ekspress kirjutas ettevõttest ilusa loo.

Et uuel sajandil tuleb esmalt buum ja siis kriis, ei saanud ettevõtte asutaja Theimo Tülp loomulikult teada. Täpselt samuti poleks ta siis osanud arvata, et Dambisest kujuneb pereettevõte, mida asub juhtima tema poeg.

Tänapäeval on Dambis kaubamärk, mis tähistab ilusat ja innovatiivset linnamööblit. Dambis Eesti OÜ juhiks on firma asutaja poeg Kevin Tülp ning isa Theimo sõnul on generatsioonide vahetus end hästi õigustanud.

„Noored näevad elu ja äri teistmoodi. On infotehnoloogia ajastu, kus kõigil on kiire. Ma vaatan oma poega ja mul on hea meel näha, et kui kiireks ja mugavaks oskab ta klientidele teha Dambisest tellimise ning kui kaasaegsed on Dambise pakutavad lahendused,” arutleb ettevõtte looja Theimo Tülp. Ta tunnistab ausalt, et poeg võttis äri üle kriitilisel ajajärgul, kui ettevõte vahepeal ei tegutsenud.

„Üleandmine oli kerge,” muigab Theimo Tülp. „Ühtteist oli meil olemas, aga samas polnud midagi kaotada. Mul poeg pühendas ettevõttele kogu oma energia ja hariduse ja mul on uhke näha, et see panus on andnud tulemusi.”

 

Prügikastidest pargimööblini

„Dambis on aastate jooksul palju muutunud,” kinnitab ettevõtte juht Kevin Tülp. „Muutunud on ka linnaarhitektuur, disainieelistused, inimeste tarbimisharjumused, materjalid ja tehnoloogiad. Üha enam saadakse aru, et linnamööbel on avalikku ruumi suunatud terviklik lahendus.”

Kui Dambis alustas prügikastidega, siis nüüd on ettevõtte rikkalikus tootekataloogis pargipingid, jalgrattahoidjad, paviljonid, lille- ja liivakonteinerid ning palju muud, mida me mugavaks linnaeluks vajame. Prügikastid on jäänud, kuid märkimisväärselt täiustunud – kaasaegne prügikast pole lihtsalt anum, vaid arukas lahendus, mis teeb kergeks nii puhtusehoidmise kui ka linnakoristaja töö.  Viimasega, muide, on Dambisel oma suhe, sest ettevõte on aastate jooksul jõudnud tagada ka kesklinna ja Põhja-Tallinna linnaosade puhtust.

Sealtmaalt on Dambise otsustajatele hästi selge, et kvaliteetne pargimööbel peab enese eest piltlikult öeldes ka ise hoolitsema. Nii on pakutavad pargipingid loodud kestma põhjamaises heitlikus kliimas ning kaitstud ka vandaalide tegevuse eest. Tänapäeval annavad selleks võimaluse anti-graffiti viimistluslahendused.

Mis on järel vanast, isa loodud Dambisest? Kevin ei pea vastust kaugelt otsima: „Kindlasti lugupidav suhtumine kõikidesse meie klientidesse ning oskus leida neile parimad lahendused, mida disain ja tehnoloogia just nüüd pakkuda suudavad.”

 

Kindel koht linnamaastikul

Vimased kaks-kolm aastat on Kevin Tülp tundnud, et Dambis teeb kindlalt õiget asja ning on klientide ja linnades elavate inimeste jaoks vajalik. Üha enam tehakse koostööd linnaarhitektide ja arendajatega, kelle jaoks on Dambisest kujunenud partner, kelle teadmised kaasaegsest linnamööblist aitavad luua funktsionaalseid ning ilusaid lahendusi. Dambise pargimööblit saab näha näiteks Rotermanni kvartalis, Hilton Park hotellis, vastsel Balti Jaama turul, Neste tanklakettides, Tallinki laevadel ja saartevahelistel parvlaevadel.

Kevin märgib, et sageli on just pargimööbel see, mis aitab otsustada, kas liikuda linnas jalgsi, rattaga või autoga ning sageli sõltub just prügikastist, kas inimene otsustab teha keskkonnale kasulikke valikuid – näiteks prügi sorteerida – või mitte.

Dambise tugevuste hulka kuulub kindlasti võimalusterohkus. Kvaliteetset välimööblit tarnitakse nii parimatelt partneritelt Euroopas kui ka toodetakse ise. Viimane annab võimaluse ellu viia näiteks arhitekti nägemuse just konkreetsesse piirkonda sobivast linnamööblist.

 

Suund omatoodangule ja ekspordile

„Eelmine aasta oli meie jaoks märgilise tähendusega, sest just siis alustasime lisaks maaletoomisele ka ise tootmist,” märgib Kevin Tülp. Pilootprojektid said tehtud Rakvere Linnavalitsusele ja Põhja-Tallinna Linnaosavalitsusele ning klientide rahulolu andis julgust iseseisva tootmisega jätkata.

Selle aasta suuremate muutuste hulka kuulub kolimine. Nüüd asuvad Dambise kontor, ladu ja tootmine ühe katuse all Peetris. Töötajate jaoks tähendab see mugavamat süsteemi, klientide jaoks aga ühtset ja kiiremat teenindust.

„Meie eesmärgiks on välja töötada oma tänavamööbel, mis sobiks hästi nii Eesti kui ka Euroopa linnamaastikele,” annab Kevin Tülp aimu sellest, mis suunas Dambis Eesti OÜ edasi liigub.

 

Rohkem uudiseid