KategooriadBrändidSeeriad

Kvaliteetsed materjalid tagavad toote pikaajalise vastupidavuse

 

Kõige sagedasemad materjalid, mida Dambis linnamööblit luues kasutab, on puit ja metall. Kvaliteet ja vastupidavus ilmastikule on kriteeriumid – välimööbel peab kestma kaua, säilitades oma funktsionaalsuse ja soliidse välimuse.

Dambise eelistusteks on ajatu kvaliteet ning samas kaasaegsed tehnoloogiad. Kvaliteetne toode aitab pikemas perspektiivis säästa tellijate raha ning aidata luua korrastatud ning kaunist linnaruumi, samuti erinevaid interjööre.

 

METALL

 

Teras

Teras on sulam, mille põhikomponent on raud ning mis muude elementide (väävel, fosfor jne) kõrval sisaldab kuni 2,14% süsinikku.

 

Roostevaba teras

Roostevaba terase näol on tegemist klassikalise ja väga soliidse lahendusega, mis sobib nii linnamaastikule kui ka siseruumidesse.

Terasega võrreldes on roostevaba teras mõnevõrra suurem investeering, kuid 8 – 10 aastane eluiga, mis on enam kui poole pikem terasest esemete kestvuseajaga, korvab selle vääramatult. Ideaaltingimustes võiks roostevabast terasest toode kesta kuni kolmkümmend aastat, paraku tuleb aga linnamööblil kokku puutuda väga erinevate faktoritega.

Roostevaba teras on õhu, vee ning mitmesuguse agressiivse keskkonna korrodeerivale toimele vastu pidav teras. Keemilises mõttes eristab teda tavalisest terasest kroomisisaldus.

 

Roostevaba terase töötlused

Dambise pakutava linnamööbli puhul saab valida harjatud ja poleeritud roostevaba terase vahel.

Harjatud roostevaba teras on veidi reljeefne ning näeb väga esinduslik välja. Pinnale ei jää näpujälgi ning tooted sobivad hästi välitingimustesse.

Poleeritud roostevaba terase pind on sile, lausa peegeldav ning näeb välja väga viisakas ja elegantne. Kuna sellele jäävad kergesti näpu- ja muud jäljed, sobib poleeritud roostevaba teras hästi tingimustesse, kus see on mugavalt puhastatav.

Kellele meeldivad mõlemad lahendused, nii harjatud kui ka poleeritud roostevaba teras, saab valida nende omavahelise kombinatsiooni.

 

Tsinkimine

Kuumtsinkimise protsess on korrosioonikaitseline töötlus, milles tsingitavad tooted kaetakse õhukese tsingikihiga.

Tsinkimine lisab terasele kaitset ning tagab pikema kestvus- ja vastupidavusaja, samuti näeb tsingitud teras väga soliidne välja.

Kui tsinkimisse mitte panustada, jääb pind kaitsekihita ning võimalik vandalism muudab linnamööbli õhu ja vee mõjude ees kaitsetuks ning kahjustatud pink või prügikast tuleks kiiremini välja vahetada.

Dambise üheks tugevuseks on, et kasutatakse ainult kvaliteetset ja kontrollitud omadustega terast, mis tsinkimisel annab parima tulemuse ning korralikult kestva materjali. Meie tootjatel ja materjalitarnijatel on tsingitud pinnale väga kõrged nõudmised, mistõttu eelistatakse alati kuumtsinkimist.

 

Pulbervärvimine

Kui tsinkimine annab pikaajalise kaitse, siis pulbervärvimine annab välimööblile esteetilise ja hoolitsetud välimuse, lisades veelgi kaitset rooste ja muu korrosiooni eest. Dambise kogemus näitab, et väga levinud on tsingitud metallpinna katmine ka pulbervärviga.

Vastavalt teostatavale projektile suudab Dambis pakkuda pulbervärvitud linnamööblielemente kõigis RAL-värvitoonides, samuti võib kasutada nii kõrgläikelisi kui ka matte värvitoone.

 

Anti-grafiti lakk

Viimasel ajal eelistavad paljud Dambise kliendid tellida linnamööblit, mis on kaetud ka anti-grafiti lakiga, mis tänu aitab toote hilisematelt hoolduskuludelt märkimisväärselt kokku hoida –lakk annab pinnale kaitsekihi, millelt oskamatute tänavakunstnike tegutsemise jäljed küllalt kergelt eemalduvad.

Olemuselt tähendab grafitivastane töötlus seda, et pulbervärvimisel segatakse värvi sisse eraldi ainet, mis muudab kaitsekihi grafitivärve hülgavaks. Väga sageli töödeldakse nii busse, tramme ja ronge, aga pinke ning paviljone.

 

 

PUIT

Dambis kasutab linnamööli tootmisel erinevaid kvaliteetseid puidulahendusi. Nendeks on mänd, termotöödeldud mänd ja tamm.

Puidust pind on meeldiv iga ilmaga: olgu väljas pakane või päikeselõõm, on puidust pingile hea istuda.

Vastavalt sellele, millisesse keskkonda on puidust toode mõeldud, saab valida puiduliigi ning just sellesse vaatesse kõige paremini sobiva värvitooni.

Tellijate soovil pakub Dambis ka puidu erilahendusi.

 

Mänd

Mänd on Eestis kõige arvukamalt esinev puuliik. Männimetsad moodustavad ligi poole (48%) kõigist meie vabariigi metsadest. Vastavalt sellele on ka männipuu kasutamine ammust ajast olnud väga laialdane ning meie kultuurile omane.

Männipuitu sobib alati kasutada, kui on vaja okaspuupuitu – see säilib hästi ka niiskemas keskkonnas.

Mööblitööstuses on mänd üks sagedamini kasutatavaid puuliike: männipuit on kergesti töödeldav nii käsitsi kui ka masinatega. Puitu on kerge värvida, peitsida, poleerida ja lakkida.

 

Termotöödeldud mänd

Termotöötlus tagab männipuidule täiendava ilmastikukindluse ning vastupidavuse. Eesti ja teiste põhjamaade kliimat arvestades on termotöötlus välimööbli juures väga asjakohane lahendus.

Termotöödeldud mänd on kauni värvitooniga ning ökoloogiliselt puhas, töötlusel ei kasutata kemikaale. Termotöötlus parandab puidu pehkimis- ja ilmastikukindlust ning soojusisoleerivust ja vähendab puidu niiskuspaisumist. Kõrgel temperatuuril eraldub puidust ka vaik. Puidu termiline töötlemine toimub valdavalt temperatuuril 180-230°C selleks spetsiaalselt ehitatud kambris ja kogu protsessi juhib arvuti, et tagada soovitud tulemus.

Termotöödeldud mänd kauni värvitooniga ning ökoloogiliselt puhas, töötlusel ei kasutata kemikaale.

 

Tamm

Puude kuningas tamm on eestlaste jaoks püha puu. Pöögiliste sugukonda kuuluvad tammed kasvavad kaua ning neist saadakse väärispuitu, mida iseloomustavad nii väga soliidne välimus kui ka kompromissitu kestmisvõime. Mööblimaterjalina on tammepuit väga hinnatud kui vastupidav, tugev ja väärtuslik puuliik. Puulaevade ajastul kasutati seda ka laevaehituses.

Hariliku tamme tuntud omadusteks on jäme tekstuur, iseloomulikud säsikiired ja laineline kiud. Tammest tehtud mööbel on kaunis, väärikas ja vastupidav,

Rohkem uudiseid